Direktlänk till inlägg 10 februari 2009
Jag är en stor falafelentusiast. Har till slut arbetat upp en viss kräsenhet efter att ha smakat falafelrullar runtom Göteborg och i frysdiskarna med byggsats att göra hemma!
Om vi snackar om att köpa färdig rulle kan man direkt skippa de gjorda på pizzeria för där använder de pizzadeg till bottnarna och det blir ALLDELES för tjockt! Det skall vara libabröd som är tunt och välrullande. ”Bästa falafeln i Göteborg” förkunnar en tidningsartikel omsorgsfullt utklippt ur GP och uppklistrad på Ali Babas falalfelkiosk på Backaplan. God, men inte godast har jag konstaterat. Falaflarna är goda men såsen till är det litet si och så med och oftast är det litet snålt tilltaget så att det hela blir en aning torrt.
Enligt min mening är finns de bästa falaflarna att köpa vid de ambulerande vagnarna uppställda på Kungstorget. På sommaren och våren är det många att välja på; allt från falafel till texmex och indiskt. Nu på vintern brukar det enbart stå två tappra falafelkioskar uppställda. Förr förra gången jag valde mellan dessa två vagnar valde jag den större litet flashigare. Han serverade en god falafel men ignorerade mig totalt – pratade i telefonen under hela den korta tid jag stod där. Serviceminded hallå!?! Nästa gång valde jag den andra vagnen och tänkte testa om även den försäljaren led av inställningen ”ler man så dör man”. Men på ”Falafel King” var det annat ljud i skällan! Mannen därinne log inte bara en gång utan till och med två gånger och sade till slut även ”Smaklig måltid”. Det må jag säga – "Falafel King" rules!! Vandrade därifrån med en delikat rulle med lagom friterade falaflar, strimlad vitkål i libabrödet, majrova i väl avmätt mängd och en smaskig vitlöksås att avrunda det hela.
https://www.esmaker-sahlgrenska.se//s.aspx?id=0451ab030cc9
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|